Årets sista torsdagssegling

zv7qrnb

Det blev lite mer vind idag ca 8 m/s från NV. Tävlande som anser sig ha mer hårdvindsbetonade båtar jublade. Hörde röster från fikande efter racet att det blev en kul och bra sista segling. Härligt att höra. Det är sådant som ger kraft att år efter år ställa upp som funktionär. Nöjda deltagare. Så lite som behövs…..

Sedan tycker jag som sitter på sekretariatet att det är väldigt trevligt när seglarna kommer in i klubbhuset efter tävlingen för lite fika och eftersnack. Just idag bjöd BKSS klubben på gratis fika till alla och samtidigt hölls ett seglarmöte. Syftet var att få in synpunkter och frågor kring kappseglingarna. Dessutom gjordes ett upprop för att ställa upp på arbetskvällarna då bl.a  bojar och båtar görs i ordning för vintern. Har du varit med och seglat är du mer än välkommen att ställa upp vid dessa tillfällen. Boka därför in tid för detta torsdag 2 okt och torsdag 9 okt  kl.17 – samt lördag 11 oktober kl.10.00.

Det är också dags att betala in din avgift för kappseglingarna senast 18 oktober. Som  BKSS medlem betalar du 50kr/segling och icke medlem 70kr/segling. Efter 18 oktober höjs priset till 100kr för alla. Betala till BKSS postgiro konto: 40989-6. För att du ska veta hur mycket du ska betala tittar du i resultatlistan om antal seglingar du deltagit i.

Dagens resultat och hur det gick totalt under säsongen hittar du under fliken ”Resultat 2014″.

Vi ses på arbetskvällarna

hälsar BKSS funktionärer och Angela vid datorn.

 

 

Sista Chansen 2014

Resultat från Sista Chansen kommer inte att redovisas då vindförhållandena var så växlande och
svaga att ingen rättvis kappsegling gick att genomföra inom stipulerad tid. Seglingen är därmed
struken från Liros SRS Cup. Beslut taget 22/9 av VKSFs ordf. Dan Björkman & BKSS SL Bengt Hellqvist.

Torsdagssegling nr 10

Idag var banan otroligt kort bara ut till 0-an och tillbaka, alltså X0X. Vinden var svag och från ost ca 2 m/s. Alla 13 båtar kom i mål innan det mojnade helt. Man måste säga att det har varit väldigt lugna och försiktig höstseglingar.

Nästa vecka går säsongens sista torsdagssegling. Då hoppas vi på lite mer vind, eller?

Innan dess så är det lördag och i klubbens regi ”Sista Chansen”. Ta nu chansen och segla av dig. Det är redan 38 båtar anmälda så det blir gott drag.

 

Välkomna önskar

Angela på sekretariatet

Torsdagssegling nr 9

Åter en härlig torsdagssegling. Banan blir kortare och kortare för var vecka allt eftersom kvällarna blir mörkare. Dagens var X0X0X. Solen hade vi med oss idag också och vinden höll sig VNV 4 m/s. Fjorton tävlande båtar i två starter. Hur resultatet blev finner du som vanligt under Resultat 2014.

På lördag är det kräftskiva i klubbhuset.  Vi gör alltså annat också än bara seglar.

Hutt på er och välkomna alla!!

Vid datorn och på sekretariatet

Angela

Inbjudan Sista Chansen 2014

Nu börjar det bli dags att anmäla sig till Sista Chansen 2014!
Detta är sista delseglingen i Liros SRS Cup 2014 (Mellan Cupen) och Westside Cup 2014.

I Liros Cup (Mellan) skiljer det endast 3 poäng mellan BKSS-seglarna Per Algotsson i en X-79 och Johan Lindstedt i en Accent.

I Westside Cup leder Martin Nilsson i en Salona 37 (HjBK) med 8 poäng före Anders Nordström i en Arcona 410 (GKSS), så inte heller här är det avgjort förrän i sista delseglingen.
Bästa BKSS-are är Bertil Rohlén i en X-332, han ligger just nu på 6:e plats men har chansen att klättra några placeringar.

Inbjudan

Anmälan

Anmälda (39st)

Torsdagssegling nr 8

Tiden går så fort. Idag seglades redan fjärde seglingen efter sommaruppehållet. Solen sken och vinden blåste,  men bara lite, ca 3 m/s från SV. Hela 14 båtar deltog i denna härliga segling. Nu är det tre chanser kvar så kör hårt!

Resultaten ser ni som vanligt under Resultat 2014.

Välkomna nästa vecka igen.

BKSS funktionärer

 

Torsdagskappsegling nr7

En härlig segling blev det ikväll. Solen sken, vinden blåste NV 4 m/s och det kom 16 seglande båtar. Tävlingsledningen lade tre korta varv (X0X0X0X) med möjlighet att korta banan om vinden skulle mojan men vinden stod sig hela kvällen. Förra veckans publicerade resultat har nu reviderats och de senaste kan du hitta under resultat, torsdagar 2014.

Fyra race kvar i höst så segla på…

Välkomna tillbaka den 4 september

..och glöm inte att anmäla dig på sekretariatet innan du går ut på banan (varje gång)

Angela vid datorn

 

Torsdagsseglingen

Nu äntligen har vi fått lite ordning på den nya datorn. Även internetuppkopplingen funkade idag. Däremot fungerar inte skrivaren med resten så jag kan inte skriva ut resultatlistorna. När seglargänget kom in för fika efter tävlingen möttes dom av handskrivna resultat och med begränsad information. Är det någon som är duktig med datorsystem är ni jättevälkomna in till sekretariatet och räcka en hand.

Dagens segling blev riktigt fin till slut. Strax före start mojnade vinden till ca 10 m/s, regnmolnen löste upp sig och solen tittade fram. De sex båtar som ändå tog sig hit till kappseglingen placerade sig väldigt bra (med tanke på antalet). Eftersom det gick att publicera på nätet idag så finns resultaten på vår hemsida. Resultaten både för förra veckans segling (segling5) och dagens segling kan ni läsa själva under ”resultat”.

Är det någon som är duktig med datorsystem är ni jättevälkomna in till sekretariatet och räcka en hand.

Nästa segling går nästa torsdag, samma tid och samma plats.

Välkomna önskar BKSS funktionärer

Vid datorn / Angela