Torsdagskappsegling nr7

En härlig segling blev det ikväll. Solen sken, vinden blåste NV 4 m/s och det kom 16 seglande båtar. Tävlingsledningen lade tre korta varv (X0X0X0X) med möjlighet att korta banan om vinden skulle mojan men vinden stod sig hela kvällen. Förra veckans publicerade resultat har nu reviderats och de senaste kan du hitta under resultat, torsdagar 2014.

Fyra race kvar i höst så segla på…

Välkomna tillbaka den 4 september

..och glöm inte att anmäla dig på sekretariatet innan du går ut på banan (varje gång)

Angela vid datorn

 

Torsdagsseglingen

Nu äntligen har vi fått lite ordning på den nya datorn. Även internetuppkopplingen funkade idag. Däremot fungerar inte skrivaren med resten så jag kan inte skriva ut resultatlistorna. När seglargänget kom in för fika efter tävlingen möttes dom av handskrivna resultat och med begränsad information. Är det någon som är duktig med datorsystem är ni jättevälkomna in till sekretariatet och räcka en hand.

Dagens segling blev riktigt fin till slut. Strax före start mojnade vinden till ca 10 m/s, regnmolnen löste upp sig och solen tittade fram. De sex båtar som ändå tog sig hit till kappseglingen placerade sig väldigt bra (med tanke på antalet). Eftersom det gick att publicera på nätet idag så finns resultaten på vår hemsida. Resultaten både för förra veckans segling (segling5) och dagens segling kan ni läsa själva under ”resultat”.

Är det någon som är duktig med datorsystem är ni jättevälkomna in till sekretariatet och räcka en hand.

Nästa segling går nästa torsdag, samma tid och samma plats.

Välkomna önskar BKSS funktionärer

Vid datorn / Angela

 

 

Inbjudan Jollefighten 2014

Bild01
Lördag den 30 augusti genomförs Jollefighten som ingår i Liros Jolle Cup. Jollefighten genomförs parallellt med SM i RS 500.
Inbjudna klasser är Optimist-A, -B, -C, Zoom8, RS Tera Sport, E-jolle, Laser, Laser Radial, RS Feva, 29er och 420.

Inbjudan

Banskiss

Anmälan
Anmälan ända fram till rorsmansmötet, men anmäl er gärna innan för att underlätta tävlingsledningens planering.
Anmälningsavgiften är 100 kr för enmansjolle, 200 kr för 2 mansjolle. Betalas kontant vid registrering i BKSS klubbstuga.

Anmälda (17st)

Lärlingsplats på ett segelmakeri

Är detta något för någon BKSS-medlem kanske?

Vuxenutbildningen i Stenungsund i samarbete med arbetsgivare har förmånen att kunna erbjuda en lärlingsplats med syfte att bland annat kunna arbeta med segelmakeri. Vi vore mycket tacksamma om ni kunde informera era medlemmar om denna möjlighet. Den person vi söker är:

  • Ålder ca 20-35 år
  • Genuint intresserad av båtar/segling och gärna med kunskaper om detta
  • Personen behöver gilla att arbeta med människor och vara utåtriktad då marknadsföring och försäljning ingår i utbildningen/framtida arbetet
  • Språkintresserad och kunnig i engelska då viss del av utbildningen kan komma att vara förlagd i Durban
  • Körkort ett ”måste”

Utbildningen som till minst 70% kommer att vara förlagd på arbetsplatsen, kommer att starta i höst. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Intresserade är välkomna att kontakta undertecknad för mer information.

Med vänlig hälsning

Carina Pedersen

Studie- och yrkesvägledare, samordnare på Lärlingsutbildningen
Vuxenutbildningen i Stenungsund

E-post: carina.pedersen@stenungsund.se

Rörviksdagen!

IMG_1786[1]

BKSS juniorer har tävlat hela helgen – i fredags i Billdal, i lördags i Kullavik och idag söndag i Rörvik (Hammars båtklubb). Resultatet i dag blev väldigt bra; Isa och Hanna vann RS Feva klassen, Sebastian kom 2:a i E-jolle, Erik 4:a i Optimist B och Johan blev 8:a i optimist A. Grattis till er alla! Och snart vet alla prisutdelare att vi inte kommer från Billdal  ;-)

En blöt fjärde torsdagssegling

Seglingen började väldigt stillsamt i sol och sommarvärme men från land närmade sig de mörka molnen. Plötsligt började det att blåsa. Vinden ökade från 2 till 20 m/s inom några minuter och regnet vräkte ner. Snacka om variation. Nu fick seglarna vara kvicka i besluten att minska segelyta, slå på vindskiften eller bärga spinnacker. Efter ca två timmars segling kom det in ett blött gäng på fika och för att kolla resultatet på dagens segling. Vad de såg på resultatlistan i klubbhuset kan du se här på hemsidans resultat.

Nästa segling och vårens sista går 12 juni. Samma tid och samma plats.

Välkomna till Björlanda och BKSS

 

Vid datorn och på sekretariatet

Angela

 

 

Inbjudan Dubbelt så bra

Dubbeltsabra
L
ördagen den 14 juni kör vi förra årets succé-segling ”Dubbelt så bra” i repris. En shorthanded tävling med två race, start i Björlanda och målgång på Björlö. Efter seglingen samlas vi på restaurang Seaside för lite god mat och dryck för att sedan hålla prisutdelning där. Se inbjudan för komplett information.

Inbjudan (poster)
Inbjudan (formell)
Anmälan
Redan anmälda (15st)